Englishtopia


Permiteți-mi să mă prezint. Numele meu este Andra Racoviță, dar mi se mai spune „Teacher„, „Doamna-Doamna” sau „Doamna Chin” (când vor copiii să mă tachineze) și aș vrea să vă vorbesc puțin despre mine și despre ce reprezintă Englishtopia.

       Încă din copilărie visam să fac două lucruri în viitor: să fiu profesoară și să scriu. Chiar dacă am mai cochetat uneori și cu ideea de a avea o altă ocupație, întotdeauna m-am întors la acestea două. Scrisul a fost multă vreme o activitate intimă, rezervată pentru jurnalele mele sau „agenda cu nuvele” cum o numeam pe atunci, însă astăzi mă ajută să îmi spun povestea și sper să nu mă opresc aici. Plăcerea pentru predare a fost evidentă de timpuriu. Păpușile nu-mi scăpau de lecții sau de teme, adoptam adesea un aer de profesoară cu copiii la joacă, iar asta a continuat chiar și în generală când dragostea pentru limba engleză m-a împins să-mi testez abilitățile de dascăl pe câteva colege dornice să învețe aceasta limbă. În liceu deja nu mai aveam nicio urmă de îndoială că aveam să dau la Litere în speranța că asta mă va aduce mai aproape de a-mi îndeplini visurile.

        Aș minți dacă aș spune că nu am avut și momente în care m-am îndoit de alegerile mele, ba chiar prin facultate am vrut la un moment dat să renunț fiind convinsă că am făcut o greșeală mare. Oricui mărturiseam că doresc să fac o carieră în educație îmi spuneau că n-am minte, că voi fi săracă și voi merge cu ciorapii rupți pe stradă pentru că nu mi-i voi permite, iar copiii mă vor teroriza. Nu înțelegea nimeni de ce aș lua-o pe drumul acesta ce părea cu adevărat sumbru. Știam că lucrurile nu erau roz în învățământ și când îmi mai punea cineva problema așa, ajungeam inevitabil să mă îndoiesc de mine. But the heart wants what it wants…și n-am renunțat. Îmi plăcea mult ideea de a avea privilegiu să fac parte din formarea copiilor și totodata de a avea un impac, speram pozitiv, în viața lor. Știam că profesorii pot schimba destine. Am simțit-o pe pielea mea. Am luat multe decizii în funcție de cât de mult am admirat sau nu anumiți dascăli. Îmi propusesem să fac parte dintre cei buni. Mai mult, munca cu tinerii mă încânta enorm spre deosebire de perspectiva de a lucra cu adulți. Așadar, pe vremea când eram încă studentă la Master – Studii Anglo-Americane – am început să îmi caut de muncă. Cum la școlile de stat perspectivele erau puține, am zis să îmi încerc norocul la privat.  Am pornit foarte pesimistă la drum. Eram tânără, nu aveam experiență și nici nu dădeam pe afară la încredere în sine. Mă gândeam că va dura mult până avea să mă angajeze cineva. Totuși, am găsit, nu mai știu cum, un anunț despre un post vacant la un afterschool. M-am prezentat la interviu și, spre surprinderea mea, am fost angajată. Am să fiu veșnic recunoscătoare celei care mi-a oferit această oportunitate și încrederea avută în mine. Am învățat extrem de multe lucruri despre mine, despre ce presupune meseria aceasta, dar mai ales mi-a oferit o viziune despre ce doresc să fac mai departe cu viața mea. După ce am încheiat colaborarea mea acolo, am încercat să fac ceva pe cont propriu. Nu aveam să știu atunci, dar după niște ani de încercări, eșuări, muncă, ambiție și o doză mare de încăpățânare a luat naștere Englishtopia.

        Englishtopia este un centru axat pe învățarea limbii engleze într-un mod plăcut, eficient, centrat pe nevoile cursanților, unde abundă predarea bazată pe atașament. Consider că sunt mai mult decât o simplă profesoară de limbă engleză pentru cei care au ales să studieze această limbă alături de mine, iar acest lucru îmi este adesea confirmat de copii, care uneori îmi spun că le sunt ca o prietenă, sau de părinții care mi-au investit cu încredere această responsabilitate și cu care am, de cele mai multe ori, o relație strânsă. Consider că este importantă în educația tinerilor comunicarea constructivă dintre părinți și profesori, în special atunci când al lor copil întâmpină obstacole în calea învățării.

         Cu această ocazie doresc să le multumesc tuturor celor care au crezut în mine și mi-au oferit șansa de a face parte din viața sau formarea lor. Datorită lor a luat naștere Englishtopia, mai exact, visul meu de a crea un spațiu, un „tărâm fermecat” dedicat studiului limbii engleze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: