Găsește o nebună și iubește-o!


Pssstt! Hei, tu, masculule alfa! Da, tu, cel care dai scroll neîncetat pe time-line-uri în căutare de pițipoance cu fuste scurte, silicoane la vedere și buze țuguiate precum Donald, ce-ar fi să schimbi placa?! Uită un pic de grija care te roade zilnic de a găsi „bomba sexy” cu care să te afișezi și să rupi gura găștii și caută în schimb o nebună. O recunoști ușor. Este fata care nu e nevoie să fie jumătate dezbrăcată ca să atragă atenția, care are un aer aparte și pare pierduta într-o lume a ei, este fata pe care toți o vor în secret, dar nimeni nu o are, care râde și dansează de parcă nimeni nu o vede, fata al cărui râs te ademenește precum cântecul sirenelor, dar care te intimidează până în măduva oaselor. Ai vrea s-o abordezi, dar nu știi cum, căci realizezi că dacă învârti cheile de la mașină pe degete nu va fi îndeajuns. Și tocmai atunci când vrei să renunți și să te limitezi la blonda din dreapta cu radarul pornit, depune un efort, rupe tiparul și încearcă s-o descoperi. Însă, te avertizez de acum că nu va fi ușor. Dacă la asta vrei sa te rezumi, atunci fă dreapta împrejur. Nu are rost să irosești nici timpul tău, nici pe al ei. Totuși, dacă ești pregătit să uiți de ordinar și să dai o șansa la ceva ce ar putea deveni senzațional, te informez că sălbatica aceasta o să vrea probabil să o săruți în ploaie, să o inviți la dans în mijlocul străzii, să vă închideți în casă zile la rând ca să faceți dragoste și să vă opriți abia după ce ai atins fiecare milimetru al corpului ei.

La naiba! Ea o să vrea flori doar pentru că este marți sau să luați trenul de la miezul nopții spre o destinație necunoscută. Curaj!  Scrie-i o scrisoare, o poezie sau, de ce nu, un cântec. Fii altfel! Cu siguranță nu mai ești la vârsta la care faci tot ce-ți spune tata, uită că nu gătește ca mama și hrănește-te cu dragostea pe care ți-o poartă. Mai lasă-i pe Gigel și Fane care spun că ești un prost. Ei oricum o să se complacă într-o conviețuire pașnică cu vreo mimoză banală, care în alte discuții în afară de unghii și pantofi nu se va avânta. Și iubește-o! Iubește-o! Iubește-o fără rezerve și teamă că vei fi luat de fraier! Este posibil ca într-o seara normală, când vă plimbați cu mașina, să-ți vină să fii imprevizibil. Poate o să reduci subit viteza, o să deschizi portiera, o să-i arunci un zâmbet și…o să sari! Iar când mașinii o să-i lipsească șoferul și ea o să te vadă alergând și țipând de nebun, o să râdă și o să țipe la rândul ei de fericire pentru că în momentul acela o să înțeleagă că ai înlăturat în sfârșit instinctul gregar și ți-ai dezvoltat altele noi.

După ce prinzi mașina din urmă și te urci din nou la volan, mărește viteza considerabil pe o stradă goală, cu muzica dată tare, în timp ce ea te ține de mâna pe care o ții pe schimbător. Du-o apoi să vedeți răsăritul într-un loc inedit – încălcați o proprietate privată sau urcați-va pe o clădire înaltă – și, cât o stați acolo îmbrățișați, o să-ți dai seama că niciodată nu te-ai simțit mai liber. O să te consideri norocos că ai găsit nebuna aceasta care te face să te simți viu și te iubește și o să te întrebi de ce dracu ai irosit atâta timp făcând ce-ți spuneau alții.

Și nu vreau să te mint și să-ți spun că nu o să existe momente în care o să-ți vina să o strângi de gât. Din când în când, ea o să devină neprevăzut o mare soprană și o să  reușească să atingă niște note de care nu credeai că e capabilă, iar tu o te uiți la ea nedumerit ca și cum ai dopuri în urechi, căci oricum nu auzi nimic din ceea ce spune și vezi doar niște buze mișcându-se, acompaniate de o gestica tulburătoare. În momentul acela o să începi să tânjești după zilele de altădată, când totul era simplu și o să râvnești după blonda aia pe care o modelai mai ceva ca pe o plastilină, căci se pare că maimuța aceasta a uitat cine-i bărbatul în relație. Și exact înainte să țâșnești pe ușă și să te plafonezi, întreabă-te mai întâi dacă vei fi mai fericit să fii bărbat pentru Vasilica sau să fii zeu pentru vampiroaica aceasta care îți suge toată energia. Și pentru că știi în adâncul tău că ești invincibil, ridică-te și ceartă-te cu ea. O să știe cum să te împace mai târziu…

27 de gânduri despre „Găsește o nebună și iubește-o!

Adăugă-le pe ale tale

  1. SENZATIONAL … Sorella… de data asta te-ai intrecut pe tine insuti…..Iti multumesc ca ma faci sa ma simt atat de mandru de tine :*. Cu toate ca ma eclipsezi pe zi ce trece mai mult, promit sa nu ma supar niciodata…doar esti sormea :). TE IUBESC :*

    Apreciat de 1 persoană

  2. Si ce faci cand gasesti nebuna asta care ti fura inima,te lasa cu garda jos si subit se schimba total si te trezesti ca nu ti mai raspunde la telefon..

    Apreciază

    1. Trebuie sa ne asumam un risc in tot ceea ce facem. N-ai de unde sa stii ce se va intampla. Si fetele isi pun aceeasi intrebare. Daca totusi se intampla cazul nefericit, este simplu, mergi mai departe pana gasesti „nebuna” potrivita :D.

      Apreciază

  3. super frumos, si este si mai frumos sa fie doi nrbuni(un nebun si o nebuna),care sa imparta totul in viata….mai rar ,dar nu este imposibil….mi-ar face o deosebita onoare sa cunosc persoana care a scris aceste randuri atat de minunate….rezonanta sufletului…

    Apreciază

  4. mareste viteza considerabil pe o strada goala cu muzica data la maxim ..

    un fel de manalele ie viata mea ?

    cand iti doresti sa fii acea nebuna inteligenta .. ar trebui sa fii pana la capat 😉 sa stii ca .. atunci cand nu mai vrei jumatati de masura .. nici nu trebuie sa oferi jumatati de masura .. volumul muzicii si nu calitatea ei nu este o dovada a acelei nebunii frumoase si inteligente despre care aveam impresia ca vorbesti la inceput.

    recomand Edit si rescrie-ti ideea 🙂
    e frumoasa ideea, n-o distruge cu maneaua aia pentru toata strada ..

    respect,

    un nebun.

    Apreciază

    1. Draga „nebunule” (daca imi permiti), caci asa te-ai recomandat….in primul rand, tin sa-ti multumesc pentru sugestie deoarece consider ca orice opinie – fie ea pozitiva sau negativa – este constructiva. Totusi, avand in vedere ca nu am dat de inteles pe undeva ce gen de muzica se asculta, nu inteleg de ce ai asociat nivelul ridicat al volumului cu fenomenul de „manelizare”. Ca sa iti explic, eu l-am asociat cu sfidarea conventiilor, cu un moment de razvratire si euforie. Ca sa salvez cumva situatia, sa te impac si pentru ca eu consider ca textul ne permite, ce ai zice daca ne-am imagina ca cei doi ascultau la maxim Bach, Vivaldi sau orice consideri tu calitativ in materie de muzica? 😀

      Apreciază

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.

SUS ↑